講起「無糖、無卡路里」的零系可口可樂,大部份人可能都覺得同傳統原味有出入。為了令更多港人「試真D」,我們特意於銅鑼灣及尖沙咀設街站,將全新零系及原味可口可樂分別倒入透明膠杯,讓行人試飲。一齊睇睇盲測結果,可能顛覆你一貫想法!

「真係原味喎!」

立即重溫街頭測試花絮,睇睇參加者所飲的是否真正的原味可口可樂!

「肯定係可口可樂!」

孖仔孖女孖心肝,難道味蕾都可以如心靈般相通?較早前我們安排了一系列坊間傳聞的孖生食物讓三對孖仔孖女盲試,究竟他們所說的「肯定係可口可樂」是指零系定原味可口可樂?

香港地  依然Coke Zero

大家都見到香港真係有好多Coke Zero fans !其實不出為奇,因為經過研發團隊多年的努力,全新配方的零系可口可樂味道更貼近原味,就算無糖都一樣咁好味!你都想試?立即去各大超市便利店買全新Coke Zero,同班朋友一齊挑戰盲測,睇吓究竟有幾多人分得出原味同零系可口可樂啦!